Aplicarea tencuielii decorative Silk Plaster se face cu o usurintă incredibilă. Este mai simplă decât orice altă finisare.Oricine o poate face fără o pregătire specială. Ai nevoie doar de o gletiera de plastic. Silk Plaster se prezintă sub forma unui amestec uscat de fibre din mătase și minerale decorative peste care se toarnă apă(vezi câtă apă trebuie adăugată). Tapetul lichid Silk Plaster este ambalat în saci de 1 kg. Cu un sac de 1 kg acoperim între 3 – 4,5 mp(vezi cât acoperă fiecare colecție). Aplicarea tencuielii decorative Silk Plaster se face cu o usurintă incredibilă. Este mai simplă decât orice altă finisare.Oricine o poate face fără o pregătire specială. Ai nevoie doar de o gletiera de plastic. Silk Plaster se prezintă sub forma unui amestec uscat de fibre din mătase și minerale decorative peste care se toarnă apă(vezi câtă apă trebuie adăugată). Tapetul lichid Silk Plaster este ambalat în saci de 1 kg. Cu un sac de 1 kg acoperim între 3 – 4,5 mp(vezi cât acoperă fiecare colecție).

1. Plăcile de gips-carton sunt in prezent utilizate pe scară largă in construcţii la compartimentări interioare. Plăcile sunt fixate cu şuruburi, iar rosturile sunt nivelate cu amestecuri de ipsos.
Locurile unde ar putea apărea rugina (bolţuri,suruburi,cuie) ar trebui acoperite cu vopsea albă pe bază de ulei. Silk Plaster este un material pe bazaă de apă si poate absorbi orice impuritate din perete (ex.: rugina). De aceea trebuie protejat de ceea ce poate absorbi din perete, cea mai bună protecţie fiind vopseaua albă pe bază de ulei. Se aplica amorsa ,dupa uscare de 3-4 ore la o temperatura optima pentru interior.Dupa ce materialul SILK PLASTER a fost aplicat timpul de uscare este de 12-20 de ore timp in care se pot face retusuri daca necesita.

2. OSB – ul (Oriented strand board) este un material de constructie multistrat. Componenta principala este lemnul presat si lipit.
Peretele de OSB trebuie sa fie pregatit foarte atent, inainte de aplicarea tapetului lichid va recomandam sa placati peretele cu placi de gips-carton si apoi sa pregatiti suprafata conform specificatiilor pentru gips carton.
In cazul in care nu este posibil, suprafta de OSB trebuie tencuita (intrebati producatorul placilor de OSB care tip de tencuiala se potriveste cel mai bine). Apoi se aplica un strat de grund si un strat de vopsea alba mata, dupa care se poate aplica tapetul lichid Silk Plaster.

3. Peretii cladirilor vechi
Materialele utilizate in constructia caselor vechi erau de calitate destul de slaba. De multe ori nici nu stim sigur din ce materiale au fost realizati acesti pereti. Astfel de pereti necesita o atentie sporita deoarece rugina care poate aparea conduce la aparitia petelor galbene pe finisaj. Pentru a evita aparitia petelor de rugina este importanta curatarea si pregatirea suprafatei cu atentie inainte de a continua aplicarea finisajului Silk Plaster.

Tencuiti peretele pentru a obtine o suprafata plana si, apoi aplicati 2-3 straturi de amorsa. Dupa ce amorsa se usuca puteti aplica finisajul Silk Plaster.